Rekentoetsen oefenen

In het basisonderwijs worden al vanaf de kleuterklassen toetsen afgenomen om de rekenvaardigheden van leerlingen in beeld te brengen.

Niet alle leerlingen kunnen even goed meekomen in de les. Deze leerlingen zullen doorgaans door de leerkracht geholpen worden of krijgen begeleiding middels remedial teaching.

Desondanks kan het zijn dat je als ouder ook wil investeren in de rekenvaardigheden van je kind. Rekentoetsenoefenen.nl helpt door het aanbieden van gedegen rekenmateriaal.

Onze boeken zijn geschreven op het niveau van uw kind. Met ons materiaal krijgt u het volgende in huis:

 • Meer dan genoeg oefentoetsen om alle vaardigheden te oefenen die ook door de basisschool getoetst worden (optimale voorbereiding op de Cito Leerlingvolgsysteem toetsen Midden en Eind);
 • Veel kale sommen om vaardigheden en strategieën in te trainen.

Per leerjaar geven we twee boeken uit. Deel 1 bereidt voor op de eerste helft van het schooljaar. Deze Medio-toets (ook Midden-toets) wordt afgenomen in december en januari. Deel 2 bereidt voor op de tweede helft van het schooljaar. Deze Eindtoets neemt de basisschool doorgaans af in mei of juni.

Rekentoets Groep 6 Oefenen deel 1 en 2

Voordeliger is het om het combinatieboek aan te schaffen. Hierin zitten zowel deel 1 als deel 2.

Deze website bevat tevens de antwoorden voor elke toets. Kiest u in het menu bovenaan voor de groep en u wordt doorgestuurd naar de antwoorden.

Dit bericht is geplaatst in Rekentoets oefenen. Bookmark de permalink.

8 reacties op Rekentoetsen oefenen

 1. Marlies van Hoekelen schreef:

  Toen onze zoon van school wisselde, bleek hij een achterstand te hebben in het rekenen. We zijn toen met dit oefenboek aan de slag gegaan en in een half jaar was hij weer op niveau. Hij scoorde een III op de Cito M6.

 2. ufük schreef:

  Ons dochter kan hiermee zelf goed rekennen. Ze is blij daar mee.
  Dank jullie. Wel.

 3. valerie Kramer74 schreef:

  We hebben deze oefenboeken (in jullie combinatiepakket van M6 en E6, deel 1 en 2) besteld omdat er heel veel ziekte was van leerkrachten op school.
  De directeur heeft deels zelf voor de klas gestaan, maar zette ook stagiaires ervoor. Dat wilde niet echt werken, want er was veel te veel onrust. Toen zijn we thuis met rekenen gaan oefenen, puur om te voorkomen dat mijn kind achterstand zou overhouden aan die vele wisselingen. We zijn echt blij dat we dat gedaan hebben. Dit oefenboek was voor ons de uitkomst.

 4. wendy van der boom schreef:

  Zijn er ook nakijkbladen te downloaden?
  Ik kom er zelf ook niet altijd goed uit…

 5. weis schreef:

  In dit pakket zitten heel veel bruikbare sommen!

 6. joyce_bentvelzen schreef:

  Het mooie van deze boeken is dat je vrij snel kan zien welke type sommen een kind moeilijk vindt.
  Daarna kun je dat type nog meer oefenen met de overdosis aan kale sommen in het boek. En mocht je dan nog niet genoeg hebben, dan weet je wat voor uitval je kind heeft. Een prijzig pakket, maar wel een zinvolle besteding.

 7. Chris schreef:

  We hebben dit oefenboek vorige week besteld en zijn er nu volop in bezig. Het is fijn om genoeg materiaal voorhanden te hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *